Bereidingswijze

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 120°C.

Hak de noten grof. Meng de noten met de kaneel en haver- en kokosvlokken.Klop 3 eiwitten stijf met een mixer of keukenrobot. Blijf kloppen tot je schuimig eiwit krijgt en je de kom ondersteboven kan houden zonder dat het naar beneden loopt.Meng de eiwitten onder het haver-notenmengsel. Ben je een echte zoetekauw? Dan kan je nog wat honing toevoegen, maar gebruik niet te veel als je een gezonde granola wil maken.Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel hierover uit.Plaats in de oven voor ongeveer 45 min. Roer regelmatig eens om en blijf in de buurt om te checken dat de granola niet verbrandt.Als de granola klaar is, laat je die eerst afkoelen voor je hem in een voorraadpot doet. Voor een zoete toets kan je er nog wat gedroogd fruit zoals rozijnen of cranberries onder mengen.

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 100g gemengde noten

    150g (glutenvrije) havervlokken

    25g kokosvlokken

    1 theelepel (Ceylon) kaneel

    3 eiwitten

    optioneel: gedroogd fruit zoals rozijnen en cranberries