• Bel mij vandaag nog: 06-25094635

  • Gewokte bloemkool met kip

     Bereidingstijd 15 minuten Aantal personen: 1

     

    • Ingrediënten:
    • 120 g kipfilet, in blokjes
    • 100 g bloemkoolroosjes
    • 1 tomaat, in parten en zonder zaadjes
    • 0.5 teen knoflook
    • 2 el olijfolie
    • 1 el peterselie, fijngehakt
    • 1 tl kerriepoeder
    • Zout
    • Peper

     

     

    Bereidingswijze:

    Blancheer de bloemkool circa 5 minuten in kokend water. Meng in een kommetje de olijfolie met de kerriepoeder en pers hier de knoflook in uit. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Meng het geheel tot een glad mengsel. Giet de bloemkool af. Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en bak de kipfilet ca. 3 minuten, voeg daarna de bloemkool en tomatenblokjes toe en meng het olijfolie-kruiden mengsel erdoorheen. Bak het geheel nog circa 3 minuten. Voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.
error: Content is protected !!