• Bel mij vandaag nog: 06-25094635

  • Koolhydraatarme appeltaart cake met noten

     

    Voorbereidingstijd: 10 minuten B

    Bereidingstijd: 45 minuten

    Totaaltijd: 55 minuten Aantal porties: 12

    Dit heb je nodig

    Amandelmeel - 200 gram

    Appel - 2

    Rozijnen - 125 gram

    Gemengde noten - 100 gram, ongezouten

    Ei - 2

    Kaneel - 1 eetlepel

    Kokosolie - 50 gram (of roomboter als je geen kokosolie in huis hebt) Bakpoeder – 1 theelepel

    Zout - snufje

    Roomboter - Voor het invetten van je bakblik

    Zo maak je het Verwarm de oven voor op 180 graden Schil de appels en rasp ze boven een kom

    Doe daar de rozijnen, het kaneel, zout en bakpoeder bij

    Hak de noten grof met een mes, voeg ook toe aan de mix en roer alles door elkaar

    Roer nu ook de amandelmeel door het mengsel met een lepel Smelt de kokosolie in 40 seconden in de magnetron en meng in een aparte schaal met de eieren met een garde, tot een glad mengsel Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix en schep goed door elkaar

    Vet een bakblik in (wij gebruiken een cake blik, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken of een vierkant blik, de cake rijst namelijk niet echt) en schep de mix erin, verdeel goed

    Zet de cake in de oven voor 40 - 50 minuten en controleer tussendoor even Wil je weten of je cake gaar is? Stop er een satéprikker in, als er stukjes aan de satéprikker blijven kleven is je cake niet gaar, komt de prikker er redelijk droog uit, dan is je cake gaar Laat de cake even afkoelen, maak de cake los met een spatel, draai het blik om en vang voorzichtig op op een snijplank of bord

    Snij de cake in leuke blokjes, smullen maar!

     

     

error: Content is protected !!